خرما میوه ای استوایی است که به صورت خوشه ای روی درخت خرما رشد می کند.
خرما یک میوه خشک محبوب در بسیاری از کشورها است و به دلیل داشتن شیرینی طبیعی بالا، خرما در طول روز انرژی می دهد.
خرما فشرده خاصیت بسیار زیادی برای بدن دارد.
این میوه مملو از شیرین کننده های طبیعی همچنین سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی ضروری است و دارای فواید بی شماری برای سلامتی است.
خرما همچنین منبع بالایی از فیبر و کربوهیدرات است و آن را به یکی از سالم ترین میوه های خشک تبدیل می کند.
خرما را می توانیم به صورت تازه یا خشک بخوریم، پوست صاف خرمای تازه پس از خشک شدن چروک می شود.
بسته به تنوع، اندازه و رنگ خرما متفاوت است و از زرد روشن تا قرمز روشن متغیر است.
دگلت نور و مدجول دو گونه پر مصرف خرما هستند.
خرما دارای مشخصات غذایی غنی و محتوای کربوهیدرات بالایی است.
بنابراین، افزودن آنها به رژیم غذایی ما فواید بی شماری برای سلامتی به همراه دارد.
برخی از مزایای سلامتی عبارتند از:
خرما سرشار از کربوهیدرات و کالری است، بنابراین، آنها انرژی فوری را فراهم می کنند.
خرما حاوی مقدار زیادی فیبر است که برای حرکت روده و سلامت دستگاه گوارش مفید است.
خرما شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد.
آنها از افزایش ناگهانی قند پس از خوردن غذا جلوگیری می کنند و سطح قند خون را در خون ما کنترل می کنند.
خرما دارای آنتی اکسیدان های متعدد (فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و اسید فنولیک) است که با رادیکال های آزاد، التهاب مزمن و بیماری های دژنراتیو مرتبط با افزایش سن مبارزه می کند.
مصرف روزانه خرما با کاهش سلول های التهابی و ممانعت از تشکیل پلاک در مغز (شایع ترین علت بیماری آلزایمر) عملکرد مغز را بهبود می بخشد.
خرما سرشار از ویتامین A است که خطر بسیاری از مشکلات چشمی از جمله شب کوری را کاهش می دهد.
خرما سرشار از مواد مغذی متعددی مانند پتاسیم، مس، منگنز، مس، منیزیم و آهن است که فواید زیادی برای سلامتی دارند.
این ریزمغذی ها سلامت استخوان ها، قلب و موهای ما را تقویت می کنند.